Hírek

Lakossági tájékoztató

0
Köszönjük, ha hírünket másokkal is megosztja!

Tisztelt Csengődiek!


Naponta számos információ érkezik a koronavírus miatt bevezetett intézkedések nyomán.Községünk életében is sok változás történt és történhet is még a közeljövőben.


Kérem, hogy a hiteles tájékozódást szem előtt tartva csak a hivatalos információkat tekintsék közleményként.


Csengőd községben, mint az ország többi részén otthoni, digitális alapú oktatás került bevezetésre.Az óvoda nem került bezárásra, azt rendkívül indokolt esetben, előzetes jelzés alapján biztosítani tudjuk.Örömmel tapasztaltam, hogy felelős szülőként, gyermekeink és saját egészségünket figyelembe véve a mai napon már egyetlen gyermek óvodai látogatására sem került sor.


A szociális gyermekétkeztetést indokolt esetben továbbra is biztosítja az önkormányzat a korábbi felhívásra tett igénybejelentések alapján. Az intézményben étkeztetés nem történik.


Csengőd községben fertőzött beteg hivatalos információk szerint nincs.


Járványügyi megfigyelés alatt jelen pillanatban nyolc személy van, melyből hatan külterületen tartózkodnak. Fertőzés tünetei egyik esetben sem merültek fel, a megfigyelésre a külföldről történő beutazás ad okot. A határozat betartását a rendőrség felügyeli, folyamatos kapcsolattartás mellett.


Az idősgondozás, szociális ellátás továbbra is működik a településen.
Csengőd Község Önkormányzata a Família Szociális Alapszolgáltatási Központon keresztül is fokozott figyelmet fordít a község idős lakóira! A gondozási központ a nappali, intézményen belüli szolgáltatásait a kialakult koronavírus járvány veszélyhelyzet miatt szünetelteti, de gondozottjait továbbra is ellátja! A tanyagondnoki szolgálat szintén zavartalanul működik!


Kérjük, hogy az idős, egyedülálló, rászoruló lakók, akik környezetükben nem számíthatnak segítségre, vegyék igénybe az intézmény segítségét!
Kérjük továbbá, hogy fokozottan figyeljenek lakókörnyezetükben, rokonságukban élő idős személyekre, segítsék azokat, vagy éljenek jelzéssel, ha szükség van rá.


A Família Szociális Alapszolgáltatási Központ telefonszáma: (06)78/441-065
Láthatóan egyes szolgáltatások a szükséges óvintézkedések miatt lelassultak. Az orvosi- és gyógyszertári ellátás alkalmával legyenek egymás iránt türelemmel, segítő készséggel.


A hatékony megelőzés érdekében maradjanak otthon, csak szükség esetén intézzék legfontosabb teendőiket, különös tekintettel kérjük ezt a község idős lakóinak tekintetében, hiszen ők a legveszélyeztetettebbek.


Az önkormányzat napi adatszolgáltatással, kapcsolattartással folyamatosan nyomon követi a kialakult helyzetet, közreműködik a hatékony megelőzés elősegítésében, lehetőségeit, kapacitásait kihasználva igyekszik segíteni.
Példátlan, mindenki számára megterhelő és nehéz időszakban összefogásra van szükség.
Kérem kövessék az önkormányzat híradásait, közlendőit.


www.csengod.hu


Tisztelettel: Pivarcsi Csaba – polgármester