Hírek

Közel ezer négyzetméternyi járdafelület újul meg Csengődön

0

2021. április 19-én megkezdődtek a járdafelújítás építési munkálatai Csengődön. A Magyar Falu Program keretében kettő nyertes pályázat 8 207 916 Ft anyagtámogatásából mintegy 900 m2-nyi területen újul meg a járda. A munkadíjat a pályázati felhívásnak megfelelően az önkormányzat önerőként vállalta.

A munka első fázisában a kivitelező Martinkovics Tibor és munkatársai a József Attila utca Horváth Kálmán utcától a Dózsa György utcáig terjedő szakaszát bontják fel, majd a továbbiakban szakaszosan a Dózsa György utca „Varroda” utcáig terjedő járdafelületei újulnak meg. A munkálatok várható befejezése június közepe, a tervek szerint és az időjárás függvényében.

Mint azt Pivarcsi Csaba polgármester elmondta, a nevezett szakaszokon a járda rossz állapotú és egyes helyeken balesetveszélyes volt, felújítását az adott terület gyakori használata is indokolja.

A munkálatok ideje alatt időszakos járda- és útlezárásra, forgalomkorlátozásra kerülhet sor. Kérjük, hogy a megnövekedett forgalom miatt körültekintően közlekedjenek! 

vira.hu