Hírek

Közműfejlesztési munkálatok a településen

0

Tisztelt Csengődi Lakosok!

Az elmúlt- és elkövetkező remélhetőleg már csak rövid időszakban több közműfejlesztési munkálat kezdődött, zajlik a településen.

A félreértések elkerülése érdekében jelezzük, hogy az elvégzett tevékenységekre nem az önkormányzat adott megbízást, azt az adott szolgáltató soron következő fejlesztései indokolják.

Az egyes fejlesztések sokszor a mindennapi életünkben kellemetlenséget okoznak.

A fejlesztések sora a Nemzeti Távközlési Gerinchálózat (NTG) kialakításával kezdődött a tavalyi évben, melyet a kormányzat szándéka szerint minden településre elérhetővé tesznek.

A további munkálatok az önkormányzati kamerarendszer kiépítésével és optikai kábel húzásával, valamint a TARR Kft. részéről az egész települést behálózó optikai internet, telefon és televízió szolgáltatás kiépítésével folytatódott, mely mára befejezésre került.

Jelenleg a Magyar Telekom megbízásából a több évtizede lefektetett telefon vezetéket cserélik korszerű, szintén optikai hálózatra.

A fejlesztések hosszú távon az itt élők javát szolgálják a megfelelő, korszerű lakossági kiszolgálás érdekében.

Az elkövetkezendő időszakban a település több pontján szakaszosan villamos hálózati fejlesztés, oszlopcsere fog megvalósulni, melyet időszakos áramkimaradás kísérhet.

Várhatóan április hónapban kezdődik a József A. u. és Dózsa Gy. u. egy-egy szakaszának járda felújítási programja is, mely szintén megváltoztathatja napi rutinunkat a községben.

Kérjük szíves türelmüket és az érintett helyszíneken fokozott figyelmüket a biztonságos közlekedés biztosítása miatt.

Pivarcsi Csaba – polgármester