0

Az uniós témahét záróműsorában a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola Csengődi Általános Iskolája páratlan, azaz 1., 3., 5., és 7. osztályai mutatták be, mit tanultak a témahéten. Novemberben a színeké volt a főszerep, most az Európai Unió négy tagállama: Csehország, Horvátország, Finnország és Hollandia lépett elénk dalok, táncok, jelenetek formájában. A rendezvényt Németh István az iskola igazgatója nyitotta meg.

Horvát gyermektánc a harmadikosok produkciójában

Az iskolások számára az unió egyszerű emberek millióit jelenti, akiknek a miénktől eltérőek a szokásaik, hobbijaik, meséik, vagy akár a tantárgyaik. Erre az alkalomra a szereplők, más nemzetek ruháit öltötték fel, más nyelven szólaltak meg. Azt szerették volna bemutatni, hogy itt Európában a különbözőségek ellenére, vagy azzal együtt is egyformák vagyunk.

Az Eurovíziós dalfesztivált idézték az ötödikesek

Pedagógusok, szülők és gyermekek dolgoztak együtt és minden feladatra akadt jelentkező. Olyan produkciók születtek, amik a mindenféle képességekkel megáldott gyermekeknek örömet és sikert jelentett. A nagyszabású rendezvény előadásainak szünetében tombolasorsolás és büfé tette kellemessé az idő eltöltését.

Arról énekeltek, hogy egy békés világra vágynak, ahol mindenki együtt, egymásért tesz