Hírek

Védőmaszkok készítése indult Csengődön

0

A csengődi óvoda dolgozói a koronavírus-járványhelyzet miatt az utóbbi időszakban ügyeleti rendszerben látják el feladatukat. Az óvoda aprajának távollétében az óvoda „nagyja” délelőtti-délutáni váltásban védőmaszkokat varr serényen. Az intézmény dolgozói és Szappanos Szilvia önkéntes a Pájer Ildikó által kezdeményezett és az önkormányzat által felkarolt összefogáshoz is kapcsolódnak ezzel a munkával. Mint azt Kuncz Tímea elmondta, az is hamar beletanult az egyes munkafolyamatokba, akitől eddig távolabb állt ez a fajta kézműves tevékenység. Kisebb méretű varrodaként funkcionál most az intézmény: a szabástól a fércelésen, varráson, gumizáson keresztül a vasalásig minden munkafolyamat sorra kerül. Az anyagok felajánlás útján kerülnek a szorgos kezek alá, ahol naponta közel száz, a szakmai ajánlásnak megfelelő maszk készül el.
Az elkészült védőeszközöket a Família központ munkatársai eljuttatják azokhoz, akik a 06 78 441 065-ös telefonszámon jelzik az igényüket.
A védőmaszkok varrását sokan a háttérből segítik – jelezték többen a tegnap közzétett információkra reagálva.
Íme az önzetlen segítők névsora:
Dobó Józsefné, Gubacsi Sándor (a gép kölcsönadásával), Lángné Csikósné Erzsébet, Németh Mihályné Irénke, Pivarcsi Mihályné, Rozsi Antalné, Szűcsné Nyúl Éva és Tóth Attiláné.
Köszönjük nekik is a segítséget!