Hírek

Együttműködésüket kérjük

0
Köszönjük, ha hírünket másokkal is megosztja!

Csengőd Község Önkormányzata Csengőd-Csengőd-Kullér közötti földút stabilizálása kapcsán, mintegy 84 M Ft beruházási főösszegből valósította meg a mindenki által „Telefonos út”-nak nevezett útszakasz járhatóbbá tételét.
Jelenleg az önkormányzat több mint 42 M Ft tartozást kezel a kivitelező irányában. Emellett az útszakasz használatából eredően folyamatos karbantartást igényel, mely szintén terhet ró a fenntartó önkormányzatra.
Az elmúlt hetekben kőzúzalék pótlással, felület egyengetéssel javításra kerültek azon szakaszok, melyek a leginkább kritikusak és kátyúk keletkeztek.

A műszaki ellenőr jelzése és a tapasztalat szerint az út állagát a sebesség korlátozás be nem tartása okozza, mely gyakorta észlelhető.
A készített fotókon látszik, hogy a nem helyes sebesség megválasztása miatt, a gépjármű még a kanyart sem tudta bevenni adott esetben, így nem csoda, ha az út állaga a vártnál hamarabb romlik.

Kérjük, hogy a további felesleges költség elkerülés érdekében a kihelyezett sebesség korlátozást az út és gépjárműveik állagának megőrzése érdekében tartsák be.
A fenntartást, javítást a község fizeti.

Köszönjük!