Honlap tartalom

Mini bölcsőde építése Csengődön – TOP-1.4.1-19-BK1-2019-00032

0
Köszönjük, ha hírünket másokkal is megosztja!

Támogatási szerződés száma: TOP-1.4.1-19-BK1-2019-00032

Kedvezményezett: Csengőd Község Önkormányzata

Projekt címe: Mini bölcsőde építése Csengődön

Szerződött támogatás összege: 209.617.781 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Projektzárás: 2023. december 31.

Európai uniós vissza nem térítendő támogatás

A projekt célja Mini bölcsőde építése Csengődön,melynek keretében modern bölcsődei környezet kerül kialakításra, a vonatkozó hatályos rendeletben előírt minőségű helyiségek kialakításával, új építéssel.
A tervezett fejlesztés összhangban van a felhívás céljaival,a felhívásban szereplő célokat teljesíti,illetve azokhoz hozzájárul.
Önállóan támogatható tevékenység a projekt során új építés, kötelezően megvalósítandó tevékenység a nyilvánosság biztosítása, energiahatékonysági intézkedések. Több önállóan nem támogatható, választható tevékenységet is tartalmaz (lásd megalapozó dokumentumban kifejtve).
A projekt a Felhívás műszaki és szakmai elvárásainak és követelményeinek megfelel,az abban foglalt szempontok figyelembe vételével került megtervezésre. Épületben nem támogatható funkció nem működik.A fejlesztést összefoglaló megalapozó dokumentum és mellékletei csatolásra kerültek.
A projektgazda a projektre vonatkozó környezetvédelmi és esélyegyenlőségi jogszabályokat betartja a projekt által érintett területen a védett természeti és kulturális értékeket megőrzi,a fennálló vagy a beruházás során keletkezett környezeti kárt és az esélyegyenlőség szempontjából jogszabályba ütköző nem-megfelelőséget legkésőbb a projekt megvalósulása során megszünteti. A projektgazda a fejlesztéshez kapcsolódó nyilvános eseményeken,kommunikációjában és viselkedésében a támogatást igénylő esélytudatosságot fejez ki: nem közvetít szegregációt,csökkenti a csoportokra vonatkozó meglévő előítéleteket. Infrastrukturális fejlesztéseknél a létesítmények,térhasználat közlekedési kapcsolatok tervezésekor a támogatást igénylő figyelembe veszi és érvényesíti az egyetemes tervezés elveit,azaz a nők és férfiak igényeit,az idősek,a fogyatékosok és a gyermekek igényeit,és bemutatja ennek módját.
A tervezett beruházás hozzájárul a gyermekeket nevelő szülők munkaerőpiacra történő visszatéréséhez,ezáltal a foglalkoztatás növeléséhez a bölcsődei ellátás fejlesztésével.

ZÁRÓ SAJTÓKÖZLEMÉNY

zaro-sajtokozlemeny