Honlap tartalom

TOP-4.2.1-16-BK1-2020-00008

0
Köszönjük, ha hírünket másokkal is megosztja!

Támogatási szerződés száma: TOP-4.2.1-16-BK1-2020-00008

Kedvezményezett: Csengőd Község Önkormányzata

Projekt címe:

A szociális étkeztetés, valamint a család és gyermekjóléti szolgálat infrastrukturális fejlesztése Csengődön

Szerződött támogatás összege: 302 544 380 Ft

Támogatás mértéke: 100%

A pályázat célja a Csengőd Község Önkormányzatának tulajdonában és fenntartásában álló épület felújítása, ezáltal a szociális alapszolgáltatások komplex fejlesztése. A fejlesztéssel érintett épület Csengőd, Dózsa György utca 61. (hrsz. 36.) szám alatt található, mely a Família Szociális Alapszolgáltatási Központ. A Központ által ellátott feladatok közül egy, a szociális törvény 57. §-ban nevesített szociális feladat kerül a projekt által fejlesztésre, az étkeztetés, valamint gyermekvédelmi törvény által szabályozott család- és gyermekjóléti szolgálat. A projekt célja, ezen szolgáltatások egy épületbe való integrálása, az erre a célra meglévő épület infrastrukturális és hiányzó tárgyi eszközökkel való ellátása. A szociális étkeztetéshez szükséges helyiségek nem adottak, nincsen megfelelő raktár a szárazanyagnak, az ételhordóknak.

Csengőd Község Önkormányzata a tulajdonában lévő ingatlanon meglévő, jelenleg is konyhaként működő épületet átalakítani kívánja a pályázat nyújtotta lehetőségeket igénybe véve. A fejlesztés tartalmazza a meglévő konyha-étkező felújítását, a főzőkonyha 450 adagossá bővítését, korszerűsítését, valamint kialakításra kerül egy mozgáskorlátozott WC, illetve felújításra kerül a teljes vizesblokk. A meglévő épület alaprajzi adottságát kihasználva a vizesblokk áthelyezésével bővíthető a főzőkonyha, valamint az étkező alaprajzi mérete. Közbenső válaszfalak bontását követően kerül kialakításra a mozgáskorlátozott WC-vel bővített vizesblokk, a húselőkészítő, valamint a hűtőkamra. Az átalakítással érintett épületrész gépészeti felújítása, burkoló- valamint festő-mázoló munkák elvégzésére kerül sor. Az építés során az épület energetikai korszerűsítése is megtörténik, valamint projektarányos akadálymentesítés is megvalósul a meglévő rámpa felújításával.

A feladatok ellátásához szükséges informatikai eszközökkel és a berendezési tárgyakkal csak részben rendelkezik az intézmény, ezért a projekt keretében ezek beszerzése is megvalósul.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.11.15.

Sajtóközlemény

sajtokozlemeny_4_2_1